Триває Всеукраїнський рейд «Урок»

На території Великоолександрівської селищної ради триває Всеукраїнський рейд «Урок». Мета рейду – виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі діти віком від 6 до 18 років.

Протягом серпня – вересня поточного року  службою у справах дітей проведено I етап профілактичного рейду «Урок», протягом якого здійснено звірення з адміністраціями навчальних закладів обліку дітей шкільного віку, дітей, які проживають в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах, та дітей, які мають приступити, але не приступили до навчальних занять. Під час здійснення зазначеної акції проведено профілактичні рейди «Діти вулиці», «Канікули», перевірено автовокзали, ринки, інші громадські місця та нежитлові приміщення. Перевірено умови проживання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. З метою повернення виявлених дітей до навчальних закладів службою у справах дітей, працівниками поліції, педагогічними колективами закладів освіти проведено профілактичну роботу з дітьми та їх батьками: роз’яснювальні бесіди, відвідування за місцем проживання.

Станом на 15 вересня 2021року в громаді виявленно 7 дітей, які з різних причин не були охоплені навчанням. Серед них: за медичними показникаии – 3 дитини; 1 дитина потребує навчання в реабілітаційному центрі, 1 дитина закінчила 9 класів і згідно медичного висновку не підлягає навчанню у закладах загальної середньої освіти і сама не виявила бажання продовжувати навчання у спеціальних закладах.

16 вересня 2021 року в рамках рейду «Урок» на території сіл Давидів Брід та Нова Калуга було відвідано 6 родин, у яких проживає 19 дітей. Під час рейду здійснено звірки щодо обліку дітей шкільного віку, дітей, які проживають в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах, обстежено умови проживання дітей.

З батьками дітей проводилися профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти.

Нагадуємо батькам, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання, виховання та обов’язковість здобуття дітьми повної середньої освіти передбачена відповідальність згідно закону за статтею 184 КУпАП. Відповідальність, яка наступає у разі невиконання батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей: пропуски уроків без поважних причин, жорстоке поводження, паління та перебування дітей в нічний час (після 22 години) за межами дому без супроводу дорослих.

Шановні батьки, пам’ятайте, діти – це найголовніший скарб нашого суспільства! Давайте разом дбати про них і виховувати своїм кращим прикладом!

Служба у справах дітей

Поширити запис:

Схожі записи